Diskuzní fórum

Stránky předchozí 1 2 3 4 další
Celkem bylo nalezeno 77 příspěvků
Bodů: 394359
Babek: 12279
Pohlaví: Mužské
VIP (zbývá 374 dní)
Pavel 16.03.2012 15:17:24 #19357
Dobrá, tak to necháme být.
ZIXe prosím, aby do diskuze na twingalaxies napsal (slušně, třeba si to časem rozmyslí ), že se nikdo ze správců webu neozval, data v textové formě nemám, takže to tam nemůžu přidat.
Nic zásadního nechystám. Občas tam přibude pár screenshotů, možná zatržítko na vyloučení těch romsetů, které nemají rekord ani na jednom webu, ale databázi budu aktualizovat 2x do měsíce.

Editoval naposledy: 16.03.2012 15:18:10 (celkem 1x)

VIP (zbývá 374 dní)
Pavel 04.05.2012 09:24:29 #19459
Změna plánu, rekordy z TGI budou taky, protože zase došlo k významnému "objevu"
Když se na webu TGI, při hledání rekordů pro platformu M.A.M.E., stránka uloží jako webový archív s příponou mht, tak se data z roletky "List by Game" uloží do lokálního souboru, takže jsem z toho získal seznam her a je jich 2134 (soubor jsem měl někdy z konce března). Dávkou jsem pak dotáhl romsety, název hry jsem porovnával s Marpem, ale bylo tam hodně chyb, takže jsem to musel ručně projít a romset opravit či doplnit. Možná, že tam pár romsetů bude chybně a lze to bez problémů doladit. S webem TGI jsem romsety neporovnával, registrovaný tam nejsem a romset nevidím.

Když je na webové databázi uveden na řádku Twingalaxies název hry, tak tam možná nějaký rekord je. Našel jsem ho zatím u 30 romsetů, abych to otestoval a postupně to tam bude přibývat. Data se musí posbírat ručně a získání informace o jednom rekordu zabere asi minutu. Na uvodní straně webové databáze je soubor twingal.txt, ve kterém jsou potřebné údaje a ze souboru poznáte, kde jsem skončil.
Z webu TGI je potřeba získat čtyři údaje: "hodnota rekordu", "zkratka hráče", "si", "datum opsání rekordu".
První dva údaje lze přes schránku zkopírovat do toho textového souboru (u skóre je potřeba umazat čárky v oddělovači tisíců).
"si" - to je pořadové číslo v databázi rekordů TGI. Když bude rekord překonán, tak se bude ukazovat pořád, ale předpokládám, že v poli Rank, na webu TGI, už nebude jednička.
Hodnotu pole "si" lze zjistit tak, že když se dostanu na detail toho rekordu, dám tlačítko "Zpět" a pak najedu na tlačítko "Vpřed k", tak se ten dotaz ukáže naštěstí v bublině (platí pro Internet Explorer).
"datum opsání rekordu" - s tím dá pracovat a podle toho v budoucnu databázi aktualizovat. U internetového odkazu se tohle datum ukazuje, takže je vidět stav, který platil k tomu dni.
Hry, které mají v textovém souboru na začátku jedničku, mají rekord na ostatních čtyřech webech a ty budu aktualizovat jako první a ve druhém kole zbytek. Až skončí první kolo, dám tu jedničku pryč. Když tam bude nějaký problém, tak to přeskočím a pořeším v kole třetím. Do třetího kola sestupuje už teď třeba hra 88 Games, kde je to dle jednotlivých disciplín nebo hra Amidar. V seznamu her je uvedena jednou, ale rekordy jsou rozdělené pro dva romsety. Pak ještě romset aof3, tam se zapisuje čas. Dál jsem nedohlídnul a až toho projdu víc, tak uvidím, co tam všechno je a podle toho to pořeším.
Odkaz přímo ke konkrétnímu rekordu funguje. Šlo by vytvořit odkaz k romsetu, jako je to na jiných webech a kde je vidět pořadí i dalších hráčů, ale ten nejde. Jestli je to chyba nebo je to schválně, nevím. Chybu to nehodí, prostě se neukáže nic.

Je to v klidu, až to bude, tak to bude a do konce roku to asi zvládnu.
Případná spolupráce vedoucí k urychlení získávání informací z webu TGI je samozřejmě možná.

Editoval naposledy: 04.05.2012 09:30:44 (celkem 1x)

VIP (zbývá 374 dní)
Pavel 03.07.2012 16:46:42 #19560
Pozor, zlepšovák
Jak aktualizuji na webové databázi každých 14 dní data a jsou to stále opakující se kroky, tak jsem to vylepšil a stahovat soubory do Fandu můžete všechny najednou odkazem
LINK:http://www.pmsw.byl.cz/TXTDATA.ZIP

Musíte to zatím něčím rozbalit do adresáře s Fandem a jednotlivě naimportovat, ale úplně využité to bude až v nové verzi, která bude na podzim. Našel jsem program WGET, který umí stáhnout soubor z webu, pak prastarý rozbalovací PKUNZIP a po spuštění Fandu se všechny soubory automaticky naimportují. Ani se vás to nebude na nic ptát, protože datum, ze kterého je příslušný textový soubor, je uvedeno v souboru datainfo.txt, který jsem tam z tohoto důvodu přidal.

Pro úplné zapracování dat z webu TGI jsem se chtěl ZIXe nebo LEXe zeptat, jestli by mi, jako registrovaní uživatelé, tam někde vyčetli, v čem spočívá nastavení hry [Marathon Settings]. Jsou tam desítky her, které mají rekord jak pro [Tournament Settings]-to je obvyklé nastavení, tak pro [Marathon Settings].
Je to jejich nějaká specialitka a nevím, jestli je zajímavé tyhle rekordy taky sbírat nebo si jich nevšímat. Je to třeba u her Super Pac-Man nebo Tapper [Budweiser], což je poslední hra na kterou jsem aktuálně narazil.
Bodů: 57263
Babek: 3
Lex 16.07.2012 22:28:34 #19569
Konkrétně u toho Super Pac-Man znamená:
Variationoints [Marathon Settings]:Nové životy u 30 000,100 000 a každých dalších 100 000 bodů.
Variationoints [Tournament Settings]:Nové životy u 30 000,100 000 bodů.
Další příklad u hry Galaga:
"Marathon"-Tam jsou klasicky nové životy u 20k,70k a každých dalších 70k,ale u varianty "Tournament" je 5 životů od začátku a nový už ne.
Takto to je rozlišeno u her které se hrávají na turnajích,aby ti největší závysláci u toho nestáli 14 dní v kuse (Galaga-sv.rekord 15 mega)
Ale jsou tam i další kategorie,i když méně se vyskytující:
Donkey Kong-rekord v počtu bodů za první kolo,hraní s kladivem,hraní bez kladiva.
U Green Bereta je i kategorie "1st Life Only".
A samozřejmně ve všech hrách se archivuje zvlášt rekord nahranej na bedně a zvlášt na MAME emulátoru.
VIP (zbývá 374 dní)
Pavel 17.07.2012 16:50:52 #19570
Aha, díky za info. Takže se dá říct, že obvyklé nastavení, jako na ostatních webech, je Marathon settings. Ty omezující specialitky (1st life only nebo hrát jen první kolo či bez kladiva) tam dávat nebudu.
Beru jenom hry z platformy M.A.M.E., to je jasný.
Já jsem dokončil sběr rekordů za první kolo a teď to udělám jinak, než jsem psal. Projdu ty rekordy, které mají na začátku řádku v souboru arcahits.txt značku 3, což jsou ty s více obtížnostmi.
VIP (zbývá 374 dní)
Pavel 04.10.2012 09:49:43 #19664
Ke stažení je 10. verze (19,5 MB) jako obvykle z webu Rotaxmame
LINK:http://rotaxmame.cz/soubory/fand/FAND30.zip nebo tady
LINK:http://www.automat.byl.cz/rs/FAND30.zip

Zapracoval jsem tam data z webu TwinGalaxies (dohledal jsem zatím zhruba polovinu rekordů) a také jsou za každý romset vidět rekordy i za všechny obtížnosti.
Je tam spousta dalších drobných zlepšováků i jedna nová Rotaxmame statistika: Nejmenší rozdíly mezi prvním a druhým místem. Aktuálně je na Rotaxmame 62 druhých míst, kde je stejné skóre jako má hráč na prvním místě a pořadí rozhoduje druhé kritérium a tím je odehraný čas. Můžete také vidět, jak jste na tom vy z pohledu prvního nebo druhého pořadí.

Jak jsem psal, můžete si teď jednoduše 1x za 14 dní stáhnout aktualizovaná textová data z webu. Je tam několik verzí souboru "Aktualizace dat - ....bat" a sami si vyberte, který vám vyhovuje. Kdo by měl přesto problém s provozem programu WGET, tak si může stáhnout zabalená data internetovým odkazem, něčím rozbalit a nakopírovat.

Po následném spuštění Fandu se nově na začátku programu provádí test: jestliže je v nově staženém souboru datainfo.txt na prvním řádku novější datum než bylo při předchozím importu, provede se automatický import všech dat a dole se v rámečku ukáže text "Databáze ze dne DD.MM.YYYY". Zobrazuje se barevně průběh zpracování dat a dokonce došlo i na novou textově-animační tvorbu, která vám doufám zkrátí nudné čekání při zpracování aktualizovaných dat

IMG:http://www.automat.byl.cz/rs/rs10.jpg

Editoval naposledy: 04.10.2012 09:59:29 (celkem 3x)

Bodů: 519576
Babek: 31797
VIP (zbývá 1227 dní)
Admin Rotačák 04.10.2012 12:06:52 #19665
To zaslouží obdiv. Já budu zachvíli všude poslední

_________________________________________________ _ _ _
Retro hry!

VIP (zbývá 374 dní)
Pavel 09.11.2012 08:27:46 #19713
Do Fandu jsem přidal ještě jednu úpravu a opět si to můžete stáhnout z obvyklých odkazů. Lze zadat zkratku hráče i pro ostatní soutěžní weby a program následně vyfiltruje data. Mezi zkratkami hráčů jednotlivých webů je při filtrování dat podmínka "nebo", takže to lze využít i tak, že když jeden hráč má na každém webu jinou zkratku, tak uvidí svoje rekordy ze všech webů najednou.

IMG:http://www.automat.byl.cz/rs/rs11.jpg
VIP (zbývá 1227 dní)
Admin Rotačák 09.11.2012 09:48:47 #19714
Skvělé.

Retro hry!

VIP (zbývá 374 dní)
Pavel 21.03.2013 14:36:52 #19857
Na webu Twingalaxies je od začátku března prohledávatelná databáze, takže po 5 měsících lze pokračovat.
Převedli to pěkně, z původního seznamu využili pole, díky kterému mám už teď internetové odkazy ke všem hrám, takže dohledávání je o něco lepší.
Odkazem se dostanete k příslušné hře, pak je třeba kliknout na variantu a dostanete se k rekordům. Mají tam nové pole "variantaid", které nabývá mně neznámých hodnot. Až tu hodnotu budu mít u všech rekordů, proklik bude přímo k rekordům varianty, ze které ten rekord je.
I pro neregistrované hráče je vidět nastavení hry, pravidla, název hráče je celým jménem. Ve Fandu se křestní jméno a celé jméno teď tváří jako dva hráči. K tomu se vrátím, až dohledám zbylé rekordy, protože potřebuji z těch původně nasbíraných rekordů ještě údaj "variantaid".
Myslím, že do konce letních prázdnin to dám

Editoval naposledy: 21.03.2013 14:39:22 (celkem 1x)

VIP (zbývá 374 dní)
Pavel 03.09.2013 09:19:29 #19978
Dohledal jsem rekordy z webu Twingalaxies a k nim potřebný údaj k nalezení záznamu v databázi, takže na to můžete mrknout. Registrovaný uživatel vidí víc informací, i posledních několik prvních míst, takže tam občas mrknu a snad mi nic neuteče.
Je vidět, že web vytvořila zkušená firma a to taky něco stojí. Před čtvrt rokem jsem se tam někde dočetl, že kdo chce poslat rekord, tak si zaplatí pár dolarů, pošle input a rozhodčí to zkoukne.
A objevilo se tam nově i několik rekordů se starým datem, který jsem tehdy neviděl a tak se domnívám, že trochu došlo k uvolnění pravidel.

Pak jsem ještě otestoval, že DOSBox na 64bitových Windows 7 je cca 10x pomalejší (i s parametrem cycles=max v souboru dosbox.conf) než virtuální XP nebo 32bitové XP a tedy import a zpracování dat v DOSBoxu má nervy drásající průběh

Vylepšil jsem ve Fandu rekapitulaci dat, kterou zatím nemáte a tak přikládám alespoň screen, kde je aktuální stav k 1.9.2013 "černý na bílým".

IMG:http://www.automat.byl.cz/rs/rs12.jpg

Editoval naposledy: 03.09.2013 11:32:09 (celkem 3x)

VIP (zbývá 374 dní)
Pavel 09.01.2014 14:39:23 #20137
Mám pro vás jednu novinku. I když je to stále stejné téma, já jsem zase na něco přišel.
PC Fand umí vygenerovat soubor do formátu DBF a hledal jsem, čím by to šlo otevřít v 64bitových Windows7 a nejpodobnější prostředí je Delphi a Lazarus. V Lazaru jsem podle návodů na internetu a hlavně metodou pokus/omyl, vyrobil lokální prohlížeč, do kterého jsem zabudoval poslední úpravu z FANDu, tedy filtrování dle zkratek hráčů a využil možností, které toto prostředí nabízí. Chtělo by to ještě hledání či filtrování i dle jiných polí než zkratek hráčů, ale k tomu jsem se ještě nedopracoval.

Program umístěte do jiné složky než Program Files či Program Files(x86). V těchto složkách to lze spustit pouze když máte práva jako správce nebo to lze pravým tlačítkem myši "Spustit jako správce".
Minimální rozlišení je 1366 x 768, abyste viděli všechny objekty.
Při každém spuštění programu se provede připojení k webové databázi a v případě, že jsou dostupná novější data, se automaticky stáhnou. Stahování dat a screenshotů zajištuje program Wget, rozbalení databáze provede 7zip.
Stažení dat, ale hlavně inicializace databáze při spuštění programu zabere nějaký čas a na pomalejších počítačích to může trvat i desítky sekund.
Stahovat screenshoty můžete jednotlivě nebo všechny najednou tlačítkem "Aktualizace všech screenshotů". Stahování se spustí v samostatném okně, stáhněte ho do lišty. Můžete stahování kdykoliv přerušit a znova spustit, protože jednou stažený screenshot se již znova nestahuje. Jestliže má romset rekord alespoň na jednom z webů, existuje ke stažení screenshot.
Nových screenshotů přibývá tak 10 za každých 14 dní a to pouze z MARPu.
Další aktualizace bude pravděpodobně v pátek 17.1.večer. Zkuste to spustit, mělo by to stáhnout novější data.

LINK:http://www.pmsw.byl.cz/download.php

IMG:http://www.pmsw.byl.cz/pmsw-lb01.jpg
VIP (zbývá 1227 dní)
Admin Rotačák 09.01.2014 18:55:11 #20138
Zatím soudím jen podle obrázku, ale vypadá to dobře

Retro hry!

VIP (zbývá 374 dní)
Pavel 09.01.2014 21:35:39 #20139
Samozřejmě to můžete stáhnout, rozbalit a mrknout na to už teď.
Jsou tam data z 1.1.2014.
VIP (zbývá 374 dní)
Pavel 06.05.2014 21:12:43 #20191
Na webu nebo výše v příspěvku je ke stažení nová verze lokálního prohlížeče. Je tam ještě víc věcí, než jsem původně plánoval neboť v tomto prostředí je snad všechno, na co si člověk vzpomene, už dávno vymyšlený. Myslím, že je to teď nejrychlejší způsob, jak si cosi v této problematice najít a klikem na symbol URL se dostanete i na web.
Jestliže se neobjeví někde chyba nebo od někoho dobrý nápad na vylepšení, tak už s tím nebudu dělat nic.

IMG:http://www.pmsw.byl.cz/pmsw-lb02.jpg
VIP (zbývá 374 dní)
Pavel 09.09.2014 16:23:05 #20286
Na webu je ke stažení nová verze lokálního prohlížeče, která:
- zobrazuje u názvů her správně znak '&'
- je možné si nastavit a stahovat data i přes proxy server
- při přechodu do webové databáze si můžete přednastavit jednu ze třech předvoleb, které jsou na úvodní straně webu.
Po spuštění by to mělo stáhnout databázi ze dne 7.9.2014.

Do konce roku máte možnost navrhnout nějaký zlepšovák. Pak provedu ještě jednu drobnou úpravu v DBF datech, kde vyhodím jeden sloupec, který už tam není potřeba a můžu do programu nějakou drobnost ještě zapracovat.
Program běží i ve Windows XP, ale některé objekty se tam nevykreslí správně. Asi by stačilo to jen překompilovat a třeba upravit rozlišení, ale nevím, jestli to má cenu.

Při zpracování dat z Marpu jsem potlačil pomlčku u romsetů s obtížnostmi, takže se i tyto rekordy přiřadí pěkně k ostatním unikátním romsetům. Je to vidět jak na webu, tak v lokálním prohlížeči.
Na webu je také někdy od začátku prázdnin internetový odkaz i u všech rekordů s obtížnostmi.

Fand vám zatím stále ukazuje o 1084 romsetů víc. V něm ještě plánuji upravit zobrazení dat, kdy se ukáže jen jeden romset na obrazovce, pod ním tabulka s obtížnostmi, aby to vypadalo podobně jako lokální prohlížeč webu.

Data z Marpu neaktualizuji už 3 měsíce, protože se negeneruje export prvních míst. Na webu mají stále seznam z 15.5.2014. Napsal jsem na mail, co tam je, ale bez výsledku.
Na webu MARPu je ale možnost vyexportovat data dle zadaných parametrů, seznam obsahuje potřebné údaje, takže mám alternativní řešení a během podzimu asi budou aktuální data z Marpu, ale jen na webu a v jeho lokálním prohlížeči.

IMG:http://www.pmsw.byl.cz/pmsw-lb03.jpg
VIP (zbývá 1227 dní)
Admin Rotačák 09.09.2014 16:55:41 #20287
Zkus jim napsat do fóra, emaily se snadno ztrácí: LINK:http://forums.marpirc.net/

Retro hry!

VIP (zbývá 374 dní)
Pavel 10.09.2014 08:45:00 #20289
Oni už na to přišli sami, je to ve složce General/Leaderboard is not updated.
Bodů: 672444
Babek: -2527
Baldbull 28.09.2014 14:06:15 #20308
Vypadá to dobře a dobře to i funguje, ALE nepřišel jsem na to, jak třídit podle jednotlivých verzí emulátoru, ve kterém byly rekordy nahrány. Nebo že by to nešlo?

Nic na světě nejde dosáhnout jen vůlí,když chybí talent a schopnosti.

VIP (zbývá 1227 dní)
Admin Rotačák 28.09.2014 15:50:46 #20309
Verze ti toho moc neřeknou, pokud to mají někde povolené nebo změněné tak i na stejné verzi emulátoru to může být nahrané v různých obtížnostech.

Retro hry!

Stránky předchozí 1 2 3 4 další
Celkem bylo nalezeno 77 příspěvků