Diskuzní fórum

Babek: 12279
Pohlaví: Mužské
VIP (zbývá 374 dní)
ZIXe prosím, aby do diskuze na twingalaxies napsal (slušně, třeba si to časem rozmyslí
Nic zásadního nechystám. Občas tam přibude pár screenshotů, možná zatržítko na vyloučení těch romsetů, které nemají rekord ani na jednom webu, ale databázi budu aktualizovat 2x do měsíce.
Editoval naposledy: 16.03.2012 15:18:10 (celkem 1x)

VIP (zbývá 374 dní)
Když se na webu TGI, při hledání rekordů pro platformu M.A.M.E., stránka uloží jako webový archív s příponou mht, tak se data z roletky "List by Game" uloží do lokálního souboru, takže jsem z toho získal seznam her a je jich 2134 (soubor jsem měl někdy z konce března). Dávkou jsem pak dotáhl romsety, název hry jsem porovnával s Marpem, ale bylo tam hodně chyb, takže jsem to musel ručně projít a romset opravit či doplnit. Možná, že tam pár romsetů bude chybně a lze to bez problémů doladit. S webem TGI jsem romsety neporovnával, registrovaný tam nejsem a romset nevidím.
Když je na webové databázi uveden na řádku Twingalaxies název hry, tak tam možná nějaký rekord je. Našel jsem ho zatím u 30 romsetů, abych to otestoval a postupně to tam bude přibývat. Data se musí posbírat ručně a získání informace o jednom rekordu zabere asi minutu. Na uvodní straně webové databáze je soubor twingal.txt, ve kterém jsou potřebné údaje a ze souboru poznáte, kde jsem skončil.
Z webu TGI je potřeba získat čtyři údaje: "hodnota rekordu", "zkratka hráče", "si", "datum opsání rekordu".
První dva údaje lze přes schránku zkopírovat do toho textového souboru (u skóre je potřeba umazat čárky v oddělovači tisíců).
"si" - to je pořadové číslo v databázi rekordů TGI. Když bude rekord překonán, tak se bude ukazovat pořád, ale předpokládám, že v poli Rank, na webu TGI, už nebude jednička.
Hodnotu pole "si" lze zjistit tak, že když se dostanu na detail toho rekordu, dám tlačítko "Zpět" a pak najedu na tlačítko "Vpřed k", tak se ten dotaz ukáže naštěstí v bublině (platí pro Internet Explorer).
"datum opsání rekordu" - s tím dá pracovat a podle toho v budoucnu databázi aktualizovat. U internetového odkazu se tohle datum ukazuje, takže je vidět stav, který platil k tomu dni.
Hry, které mají v textovém souboru na začátku jedničku, mají rekord na ostatních čtyřech webech a ty budu aktualizovat jako první a ve druhém kole zbytek. Až skončí první kolo, dám tu jedničku pryč. Když tam bude nějaký problém, tak to přeskočím a pořeším v kole třetím. Do třetího kola sestupuje už teď třeba hra 88 Games, kde je to dle jednotlivých disciplín nebo hra Amidar. V seznamu her je uvedena jednou, ale rekordy jsou rozdělené pro dva romsety. Pak ještě romset aof3, tam se zapisuje čas. Dál jsem nedohlídnul a až toho projdu víc, tak uvidím, co tam všechno je a podle toho to pořeším.
Odkaz přímo ke konkrétnímu rekordu funguje. Šlo by vytvořit odkaz k romsetu, jako je to na jiných webech a kde je vidět pořadí i dalších hráčů, ale ten nejde. Jestli je to chyba nebo je to schválně, nevím. Chybu to nehodí, prostě se neukáže nic.
Je to v klidu, až to bude, tak to bude a do konce roku to asi zvládnu.
Případná spolupráce vedoucí k urychlení získávání informací z webu TGI je samozřejmě možná.
Editoval naposledy: 04.05.2012 09:30:44 (celkem 1x)

VIP (zbývá 374 dní)
Jak aktualizuji na webové databázi každých 14 dní data a jsou to stále opakující se kroky, tak jsem to vylepšil a stahovat soubory do Fandu můžete všechny najednou odkazem
LINK:http://www.pmsw.byl.cz/TXTDATA.ZIP
Musíte to zatím něčím rozbalit do adresáře s Fandem a jednotlivě naimportovat, ale úplně využité to bude až v nové verzi, která bude na podzim. Našel jsem program WGET, který umí stáhnout soubor z webu, pak prastarý rozbalovací PKUNZIP a po spuštění Fandu se všechny soubory automaticky naimportují. Ani se vás to nebude na nic ptát, protože datum, ze kterého je příslušný textový soubor, je uvedeno v souboru datainfo.txt, který jsem tam z tohoto důvodu přidal.
Pro úplné zapracování dat z webu TGI jsem se chtěl ZIXe nebo LEXe zeptat, jestli by mi, jako registrovaní uživatelé, tam někde vyčetli, v čem spočívá nastavení hry [Marathon Settings]. Jsou tam desítky her, které mají rekord jak pro [Tournament Settings]-to je obvyklé nastavení, tak pro [Marathon Settings].
Je to jejich nějaká specialitka a nevím, jestli je zajímavé tyhle rekordy taky sbírat nebo si jich nevšímat. Je to třeba u her Super Pac-Man nebo Tapper [Budweiser], což je poslední hra na kterou jsem aktuálně narazil.

Babek: 3
Variation
Variation
Další příklad u hry Galaga:
"Marathon"-Tam jsou klasicky nové životy u 20k,70k a každých dalších 70k,ale u varianty "Tournament" je 5 životů od začátku a nový už ne.
Takto to je rozlišeno u her které se hrávají na turnajích,aby ti největší závysláci u toho nestáli 14 dní v kuse
Ale jsou tam i další kategorie,i když méně se vyskytující:
Donkey Kong-rekord v počtu bodů za první kolo,hraní s kladivem,hraní bez kladiva.
U Green Bereta je i kategorie "1st Life Only".
A samozřejmně ve všech hrách se archivuje zvlášt rekord nahranej na bedně a zvlášt na MAME emulátoru.

VIP (zbývá 374 dní)
Beru jenom hry z platformy M.A.M.E., to je jasný.
Já jsem dokončil sběr rekordů za první kolo a teď to udělám jinak, než jsem psal. Projdu ty rekordy, které mají na začátku řádku v souboru arcahits.txt značku 3, což jsou ty s více obtížnostmi.

VIP (zbývá 374 dní)
LINK:http://rotaxmame.cz/soubory/fand/FAND30.zip nebo tady
LINK:http://www.automat.byl.cz/rs/FAND30.zip
Zapracoval jsem tam data z webu TwinGalaxies (dohledal jsem zatím zhruba polovinu rekordů) a také jsou za každý romset vidět rekordy i za všechny obtížnosti.
Je tam spousta dalších drobných zlepšováků i jedna nová Rotaxmame statistika: Nejmenší rozdíly mezi prvním a druhým místem. Aktuálně je na Rotaxmame 62 druhých míst, kde je stejné skóre jako má hráč na prvním místě a pořadí rozhoduje druhé kritérium a tím je odehraný čas. Můžete také vidět, jak jste na tom vy z pohledu prvního nebo druhého pořadí.
Jak jsem psal, můžete si teď jednoduše 1x za 14 dní stáhnout aktualizovaná textová data z webu. Je tam několik verzí souboru "Aktualizace dat - ....bat" a sami si vyberte, který vám vyhovuje. Kdo by měl přesto problém s provozem programu WGET, tak si může stáhnout zabalená data internetovým odkazem, něčím rozbalit a nakopírovat.
Po následném spuštění Fandu se nově na začátku programu provádí test: jestliže je v nově staženém souboru datainfo.txt na prvním řádku novější datum než bylo při předchozím importu, provede se automatický import všech dat a dole se v rámečku ukáže text "Databáze ze dne DD.MM.YYYY". Zobrazuje se barevně průběh zpracování dat a dokonce došlo i na novou textově-animační tvorbu, která vám doufám zkrátí nudné čekání při zpracování aktualizovaných dat
IMG:http://www.automat.byl.cz/rs/rs10.jpg
Editoval naposledy: 04.10.2012 09:59:29 (celkem 3x)

Babek: 31797
VIP (zbývá 1227 dní)
_________________________________________________ _ _ _
Retro hry!

VIP (zbývá 374 dní)
IMG:http://www.automat.byl.cz/rs/rs11.jpg

VIP (zbývá 1227 dní)
Retro hry!

VIP (zbývá 374 dní)
Převedli to pěkně, z původního seznamu využili pole, díky kterému mám už teď internetové odkazy ke všem hrám, takže dohledávání je o něco lepší.
Odkazem se dostanete k příslušné hře, pak je třeba kliknout na variantu a dostanete se k rekordům. Mají tam nové pole "variantaid", které nabývá mně neznámých hodnot. Až tu hodnotu budu mít u všech rekordů, proklik bude přímo k rekordům varianty, ze které ten rekord je.
I pro neregistrované hráče je vidět nastavení hry, pravidla, název hráče je celým jménem. Ve Fandu se křestní jméno a celé jméno teď tváří jako dva hráči. K tomu se vrátím, až dohledám zbylé rekordy, protože potřebuji z těch původně nasbíraných rekordů ještě údaj "variantaid".
Myslím, že do konce letních prázdnin to dám
Editoval naposledy: 21.03.2013 14:39:22 (celkem 1x)

VIP (zbývá 374 dní)
Je vidět, že web vytvořila zkušená firma a to taky něco stojí. Před čtvrt rokem jsem se tam někde dočetl, že kdo chce poslat rekord, tak si zaplatí pár dolarů, pošle input a rozhodčí to zkoukne.
A objevilo se tam nově i několik rekordů se starým datem, který jsem tehdy neviděl a tak se domnívám, že trochu došlo k uvolnění pravidel.
Pak jsem ještě otestoval, že DOSBox na 64bitových Windows 7 je cca 10x pomalejší (i s parametrem cycles=max v souboru dosbox.conf) než virtuální XP nebo 32bitové XP a tedy import a zpracování dat v DOSBoxu má nervy drásající průběh
Vylepšil jsem ve Fandu rekapitulaci dat, kterou zatím nemáte a tak přikládám alespoň screen, kde je aktuální stav k 1.9.2013 "černý na bílým".
IMG:http://www.automat.byl.cz/rs/rs12.jpg
Editoval naposledy: 03.09.2013 11:32:09 (celkem 3x)

VIP (zbývá 374 dní)
PC Fand umí vygenerovat soubor do formátu DBF a hledal jsem, čím by to šlo otevřít v 64bitových Windows7 a nejpodobnější prostředí je Delphi a Lazarus. V Lazaru jsem podle návodů na internetu a hlavně metodou pokus/omyl, vyrobil lokální prohlížeč, do kterého jsem zabudoval poslední úpravu z FANDu, tedy filtrování dle zkratek hráčů a využil možností, které toto prostředí nabízí. Chtělo by to ještě hledání či filtrování i dle jiných polí než zkratek hráčů, ale k tomu jsem se ještě nedopracoval.
Program umístěte do jiné složky než Program Files či Program Files(x86). V těchto složkách to lze spustit pouze když máte práva jako správce nebo to lze pravým tlačítkem myši "Spustit jako správce".
Minimální rozlišení je 1366 x 768, abyste viděli všechny objekty.
Při každém spuštění programu se provede připojení k webové databázi a v případě, že jsou dostupná novější data, se automaticky stáhnou. Stahování dat a screenshotů zajištuje program Wget, rozbalení databáze provede 7zip.
Stažení dat, ale hlavně inicializace databáze při spuštění programu zabere nějaký čas a na pomalejších počítačích to může trvat i desítky sekund.
Stahovat screenshoty můžete jednotlivě nebo všechny najednou tlačítkem "Aktualizace všech screenshotů". Stahování se spustí v samostatném okně, stáhněte ho do lišty. Můžete stahování kdykoliv přerušit a znova spustit, protože jednou stažený screenshot se již znova nestahuje. Jestliže má romset rekord alespoň na jednom z webů, existuje ke stažení screenshot.
Nových screenshotů přibývá tak 10 za každých 14 dní a to pouze z MARPu.
Další aktualizace bude pravděpodobně v pátek 17.1.večer. Zkuste to spustit, mělo by to stáhnout novější data.
LINK:http://www.pmsw.byl.cz/download.php
IMG:http://www.pmsw.byl.cz/pmsw-lb01.jpg

VIP (zbývá 1227 dní)
Retro hry!

VIP (zbývá 374 dní)
Jsou tam data z 1.1.2014.

VIP (zbývá 374 dní)
Jestliže se neobjeví někde chyba nebo od někoho dobrý nápad na vylepšení, tak už s tím nebudu dělat nic.
IMG:http://www.pmsw.byl.cz/pmsw-lb02.jpg

VIP (zbývá 374 dní)
- zobrazuje u názvů her správně znak '&'
- je možné si nastavit a stahovat data i přes proxy server
- při přechodu do webové databáze si můžete přednastavit jednu ze třech předvoleb, které jsou na úvodní straně webu.
Po spuštění by to mělo stáhnout databázi ze dne 7.9.2014.
Do konce roku máte možnost navrhnout nějaký zlepšovák. Pak provedu ještě jednu drobnou úpravu v DBF datech, kde vyhodím jeden sloupec, který už tam není potřeba a můžu do programu nějakou drobnost ještě zapracovat.
Program běží i ve Windows XP, ale některé objekty se tam nevykreslí správně. Asi by stačilo to jen překompilovat a třeba upravit rozlišení, ale nevím, jestli to má cenu.
Při zpracování dat z Marpu jsem potlačil pomlčku u romsetů s obtížnostmi, takže se i tyto rekordy přiřadí pěkně k ostatním unikátním romsetům. Je to vidět jak na webu, tak v lokálním prohlížeči.
Na webu je také někdy od začátku prázdnin internetový odkaz i u všech rekordů s obtížnostmi.
Fand vám zatím stále ukazuje o 1084 romsetů víc. V něm ještě plánuji upravit zobrazení dat, kdy se ukáže jen jeden romset na obrazovce, pod ním tabulka s obtížnostmi, aby to vypadalo podobně jako lokální prohlížeč webu.
Data z Marpu neaktualizuji už 3 měsíce, protože se negeneruje export prvních míst. Na webu mají stále seznam z 15.5.2014. Napsal jsem na mail, co tam je, ale bez výsledku.
Na webu MARPu je ale možnost vyexportovat data dle zadaných parametrů, seznam obsahuje potřebné údaje, takže mám alternativní řešení a během podzimu asi budou aktuální data z Marpu, ale jen na webu a v jeho lokálním prohlížeči.
IMG:http://www.pmsw.byl.cz/pmsw-lb03.jpg

VIP (zbývá 1227 dní)
Retro hry!

VIP (zbývá 374 dní)

Babek: -2527
Nic na světě nejde dosáhnout jen vůlí,když chybí talent a schopnosti.

VIP (zbývá 1227 dní)
Retro hry!