Diskuzní fórum

Babek: 12279
Pohlaví: Mužské
VIP (zbývá 374 dní)
Když já nevím, co to je TGI. Nemyslíš náhodou web twingalaxies?
Tam jsem se před pár měsíci koukal jako neregistrovaný uživatel a seznam pro hromadné zpracování rekordů pro mame jsem nenašel. Tam se horko těžko člověk prokliká k jednomu rekordu a pak mě to stejně nějak vyhodilo, jestli si dobře pamatuju. Jestli máš přesnější informace, tak mi to upřesni a já na to mrknu.

Babek: 2995
Pohlaví: Hotentot
_________________________________________________ _ _ _
Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...

Babek: 3
Tady máš rozdíl v tom co vidí registrovanej uživatel a neregistrovanej.Rozdíl je,že vidíš ještě příjmení rekordmanů v tabulce a variantu obtížnosti v které se to hraje pro zápis do tabulky.
No a jinak se tam dostaneš SCOREBOARD-SEARCH-zadat hru nebo nick hráče a hra ti vyjede ve všech dostupných platformách.
Tahle organizace pořádá turnaje v hraní videoher od vzniku prvních videobeden,takže tam najdete "vousaté rekordy" z roku 1980-1985 z herních legend jako je Donkey Kong,Galaxian,Galaga,Asteroids atd.

Babek: 31797
VIP (zbývá 1227 dní)
Retro hry!

VIP (zbývá 374 dní)
Koukal jsem na tvoje screeny a na ten web.
Člověk se musí registrovat, aby viděl i romset, ale listovat se dá (předpokládám) také jen po jednom. Rekordy vydali knižně, prodávají to a pochybuji, že by nám dali seznam prvních míst jen tak. Ale jestli někdo najde odvahu a napíše jim, jestli by nám nedali prostý výpis prvních míst pro platformu M.A.M.E., kde budou údaje romset, název hry, skóre a jméno hráče, tak ať se přihlásí. Jestli by to bylo v html nebo vyexportované do souboru txt, to je jedno, to bysme jim řekli až pak, kdyby k tomu byli ochotni.
Další varianta by byla, že by se našlo pár lidí, kteří by to z toho webu, hru po hře, vypreparovali ručně (třeba by si to rozdělili na intervaly dle začátečních písmen) a pak by už jenom stačilo to někým sledovat a případná první místa, která se navíc mění jen zřídka, (nebo přidané hry) zachytit a dát mi to na vědomí.
Když se vybere platforma, tak v dalším filtru se zobrazí přehled her, ale to zkopírovat také nejde (ani po jednom). Mohlo to třeba sloužit jako seznam her pro ten ruční výběr.
Jestli máte nějaký další nápad, jak na to, napište.
Editoval naposledy: 23.09.2011 15:35:26 (celkem 1x)

EDIT: Napsano. Link pro sledovani tematu: http://forums.twingalaxies.com/viewtopic.php?f=30&t=26738&start=0
EDIT2: PAVle, pokud by byl zajem, zvladl bys lokalizaci FANDu do anglictiny?
EDIT3: Ted jsem zkousel aktualni verzi FANDu a pada mi nasledujici chybu:
F10! C
Co s tim?
EDIT4: Co s tim? Misto jen prepsani souboru novou verzi starou smazat a fungl nove to rozbalit
Editoval naposledy: 23.09.2011 16:27:03 (celkem 4x)
Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...

VIP (zbývá 374 dní)
Tak jejich reakci rozumím, nebudou se vrtat v dosu a ještě v české lokalizaci, když jsme v čase Windows7 a všechno jde na jedno tlačítko
Prosím tě, dopiš tam, že je to program, ve kterým to dávám dohromady, ale že 1x za měsíc to dávám na web a dej tam prosím ten odkaz na web www.pmsw.byl.cz
Abych přeložil ten program do angličtiny, tak se přiznám, že na to si netroufnu, ale těžko si budou sami upravovat data z Emuxu, aby to mohli naimportovat. Vysvětli to tak, že když nám ta data dají po ukončení každého měsíce, tak to najdou v té webové databázi.
Pak si tam psal, že je potřeba název romsetu nebo hry, ale to upřesni, potřebuji romset v každém případě.

VIP (zbývá 1227 dní)
Retro hry!

VIP (zbývá 374 dní)

VIP (zbývá 374 dní)
Příští týden vám dám k dispozici novou verzi, kde jsem porovnal i rekordy napříč těmi třemi weby a pak se budu zabývat tímhle.
No a v Itáli byl také zřejmě web s rekordy http://www.aiva.emuita.it/
ale odkaz už nejde. Jestli existuje s jinou adresou nevím, kdyžtak dejte vědět.

VIP (zbývá 374 dní)
, kde jsem porovnal rekordy mezi třemi soutěžními weby.
MIRa prosím, aby to na webu Rotaxmame, v nabídce Ke stažení, přesměroval také sem.
Zazipovaný soubor má velikost cca 9MB, protože textové soubory ze dne 2.10. jsou již naimportované. Po spuštění stačí dát nabídku První místa soutěžních webů/První místa-všechny soutěžní weby.
Porovnání rekordů je jednak z pohledu sjednocení romsetů, kdy stačí, aby byl rekord na kterémkoliv webu, ale i za průnik romsetů, kdy rekord musí být na všech třech soutěžních webech.
Romsetů, které mají rekord na všech třech soutěžních webech, je ke dni 2.10.2011 celkem 925.
Dále můžete, za každý romset, dole v okně vidět pořadí i rozdíly ve skóre a v procentech, které se zobrazí po stisku klávesy Enter a pak je tam pod klávesou F8 i rekapitulace se součtem za každého hráče a za web.
Jinak je tam dlouhodobě jeden technický problém při zpracování souboru z MARPu, kde u her Giga Wing a Mars Matrix počet znaků pro skóre vybočuje z obvyklé délky tohoto údaje a chybně se to rozdělí na skóre a zkratku hráče. Až si to na MARPU zarovnají, tak se jim přizpůsobím.
Nejvíc rekordů má hráč Marpu se zkratkou BBH, který jich má celkem 51 a jak to vypadá na dalších místech se dozvíte z programu.
Škoda, že to DOSové prostředí je překonané, nepodporované a že nelze alespoň měnit libovolně velikost okna, to by úplně stačilo. Ty tři varianty rozlišení, které lze použít, je bída a lepší to už nebude...
IMG:http://www.automat.byl.cz/rs/rs8.jpg

VIP (zbývá 374 dní)
Vidíte dobře, na webové databázi LINK:http://www.pmsw.byl.cz/ je další soutěžní web
Podařilo se mi zpracovat textový soubor, o kterém jsem psal v předchozím příspěvku. Hry se v něm vyskytují někdy vícekrát s různou obtížností a vyhodnotí se to podle stejných pravidel jako Emux, tj. zobrazí se nejvyšší rekord a zvolená obtížnost je uvedena za názvem hry ve složených závorkách.
Internetový odkaz přímo k rekordu nefunguje, protože na webu není v adrese vidět databázový dotaz, takže to neumím nasimulovat.
Fand bude až za pár týdnů, protože to mám hotové jen částečně. V souboru se vyskytují i hry (např. romsety ninjamas, neodrift...), kde rekord není číselný údaj, ale opsaný čas, ve kterém se vyskytují znaky pro minuty a sekundy. Jakmile se při zpracování souboru vyskytuje v očekávaném číselném údaji text, tak tam Fand (to asi udělá každý databázový program) dá nulu (nebo se zastaví a napíše chybu) a jde dál.
Tyhle rekordy proto na webu zatím nejsou a musím se podívat, kolik toho je a jak se zapisuje skóre těchto her u jiných webů. Ale asi to dopadne tak, že to rozeberu a složím bez těch písmen "m" a "s".
Názvy her v textovém souboru nejsou, takže je beru postupně z webů Marp, Rotaxmame, Emux a ty, které nejsou nikde (ke dni 8.11.2011 je jich tam 35), jsem dohledal.
Namátkou jsem to kontroloval, ale kdybyste našli ještě jinou nesrovnalost, dejte vědět.
Editoval naposledy: 18.11.2011 13:54:05 (celkem 3x)

VIP (zbývá 374 dní)
Jak jsem psal, vypustil jsem z toho písmena a je z toho číslo, protože jinak to nejde. Aktuálně se to vyskytuje u 31 romsetů.

VIP (zbývá 1227 dní)
Retro hry!

VIP (zbývá 374 dní)
To jsem nezkoumal, jak ty rekordy nahrávají, ale ošetřené proti úklepům to asi moc není.
Například u hry "Ashita no Joe" (romset ashnojoe), je u jednoho rekordu čas vylepšen ještě o lomítka. To opravím příště před zpracováním přímo v tom textovém souboru story.dat

VIP (zbývá 374 dní)
Možná, že jste si všimli, že už funguje na webové databázi u většiny rekordů z Arcadehits odkaz přímo k rekordu (tedy zatím jen u těch, které nemají obtížnost). Databázový dotaz se ukazuje na spodním řádku Internet Exploreru a tak jsem to tam zabudoval.
Dále jsem si všiml, že když na Marpu existuje jedna hra s různou obtížností, tak na to mají i unikátní název romsetu. Za původní romset dají pomlčku a pár rozlišovacích znaků za to. Je to v principu správně, ale aby to šlo ideálně využít bez dalších úprav, museli by se tomu přizpůsobit ostatní weby a to nehrozí. Provedl jsem zatím drobnou úpravu, že si vezmu u romsetu text před pomlčkou a tak už funguje už u těchto her z Marpu i odkaz na maws, případně se zobrazí i screenshot. Takže Marp tam má u jedné hry všechny rekordy s různou obtížností, ostatní weby pouze jeden, ten nejvyšší. Snad to časem nějak pořeším, aby tam byly rekordy za každou obtížnost i z ostatních webů.
A s tím časem, jak zapisují na Arcadehits, to není tak jednoduchý, jak jsem si myslel. Někdy se bere první místo za nejrychlejší čas, někdy za nejpomalejší čas. Přišlo mi to zajímavý a tak jsem se tím zabýval. U těchto her je potřeba to označit a podle toho se to třídí. Jenže jsou tam i další hry s časem (třeba romsety neodrift, samsh5sp, svc), kde neplatí ani jedna podmínka, takže pár chyb tam zůstane.
Pak ještě, aby toho nebylo málo, je u některých rekordů zapsaných časem, místo znaku "s" pro sekundy uvedeno "mm".
Ale už to snad mám, na lednových datech to vyzkouším a když to bude dobrý, budete na to moct začátkem ledna mrknout.

VIP (zbývá 374 dní)
nebo tady LINK:http://www.automat.byl.cz/rs/FAND30.zip
Rekordy, které mají ve skóre zapsaný čas, jsem označil podle toho, jak jsou setříděné v textovém souboru. Když je tam jen jeden rekord, příznak jsem odhadl. Někde je to namíchané, což je vidět na níže uvedeném screenu, ale s tím si program poradí.
Když se objeví na ArcadeHits nová hra s časem nebo s romsetem, který není na jiném z ostatních webů a nelze zjistit název hry, program vás na to upozorní a bude se připomínat o doplnění informace.
No prostě, v rámci možností, samá vychytávka
Takže hledáme další soutěžní web, který by se chtěl přidat...
IMG:http://www.automat.byl.cz/rs/rs9.jpg
Editoval naposledy: 11.01.2012 17:32:07 (celkem 2x)

VIP (zbývá 374 dní)
U rekordů z Arcadehits už funguje odkaz k rekordu i u těch, které mají obtížnost. Na Arcadehits to hrají také ve Wolfmame a všiml jsem si, že občas někdo pošle stejný rekord jak sem, tak na Marp. Takže se to trochu prolíná a je to další důvod k tomu, že nějaké porovnávání mezi weby nemá význam (i když teď by to díky přidané tabulce šlo). Tahle databáze bude i do budoucna obsahovat pouze sebrané informace z různých zdrojů a podrobnosti k rekordu si každý musí dohledat na příslušném webu a vyhodnotit sám, dle svých zkušeností s hrou, jak to ten člověk nahrál.
Do úvodní stránky webu jsem dopsal nějaké popisky a kontakt, aby to bylo mezinárodně pochopitelné a třeba Google Chrome to parádně přeloží. To jsem nečekal, že jsou s překladem už tak daleko.
Začínám ale pochybovat o tom, že těch soutěžních webů je na světě víc a tak je docela pěkný, že i když jsme malý stát, tak lidí, kteří se automatovkama baví a soutěží v nich mezi sebou, je u nás a na Slovensku relativně hodně.
Nabízí se tedy přidat ještě rekordy z Twingalaxies. Žádná odezva od lidí, kteří ten web spravují, nebyla, ale je možné to jednorázově z webu sesbírat ručně. Je to docela zajímavá problematika a vyřešili bychom to maximálně efektivně. Kdyby mi napsalo třeba 30 lidí, že by byli ochotni pomoct a každý najde třeba 100 rekordů, což je práce (odhaduji) na 2 hodiny (každému bych určil interval her), tak to na webu můžete pak najít. Dodělal bych do Fandu tabulku, kam zadáte romset, dotáhne se název, který doupravíte podle nich, zadáte skóre a datum, kdy jste to zapsali. Pak byste mi poslali soubor s daty a můžu to průběžně kompletovat a ukládat na web. Místo internetového odkazu přímo k rekordu tam bude datum, kdy byl ten rekord z webu opsán. Je potřeba se tam ale zaregistrovat, protože romset, který bezpodmínečně potřebuju, není u neregistrovaných uživatelů vidět. Vycházím z toho screenshotu, co sem před pár měsíci uložil LEX. Jak poznáme, že přidají novou hru nevím, třeba to zaregistrovaným posílá upozornění.
A nebo si na Twingalaxies každý najde ty rekordy, ve kterých je první a chtěl by vidět, kolik nahráli tam. Třeba já si to najdu razdva
Promyslete a kdo by mi chtěl pomoct, napište mi mail a za pár týdnů vyhodnotíme, kolik her k nalezení vychází na jednoho a jestli má smysl se do toho pouštět nebo ne.
IMG:http://www.pmsw.byl.cz/pmsw4.jpg
Editoval naposledy: 09.03.2012 09:13:12 (celkem 2x)

VIP (zbývá 1227 dní)
Retro hry!