Diskuzní fórum

Bodů: 519743
Babek: 31914
Pohlaví: Mužské
VIP (zbývá 1099 dní)
VIP (zbývá 1099 dní)

Bodů: 96144
Babek: 620
Raster 04.07.2008 10:08:37 #11336
Ahoj.
Jestli teda muzu taky par proseb ke GUI, tak tady jsou:
1.) Kdyby tak slo kliknutim na horni zahlavi sloupce prepinat poradi trideni vypisu her podle ruznych faktoru, tj. podle poctu hracu, podle zkratky, podle jmena hry, podle hodnoceni.
2.) Kdyby tak slo pridat do vypisu her sloupec procentualniho VLASTNIHO hodnoceni,
nebo nejake textove poznamky. Duvod je ten, ze obcas narazim na hru ktera me natolik nastve ze uz ji nikdy vice nechci ani omylem spustit, nebo muj pocitac nema dostatecny vykon na danou hru, tak by bylo moc fajn mit moznost si to tam jakkoliv poznamenat.
Navic vyhoda, pokud by se pridalo to vlastni procentualni hodnoceni a slo podle toho tridit vypis, tak by se tim soucasne vyresilo, ze si pekne utridim shora dolu SVOJE oblibene hry.
3.) Podobne by bylo fajn pridat sloupec VLASTNIHO umisteni a trideni podle toho, aby si clovek mohl usporadat hry podle vlastnich vykonu a mohl bud pilovat ty prozati nejlepsi, nebo naopak zlepsovat ty momentalne nejhorsi umisteni.
Soucasne by to umoznovalo rozeznat hry u nichz jsem uz nejaky rekord odeslal od tech ostatnich co jsem jeste nikdy nehral.
Dekuju predem za uvazeni zminenych navrhu.

Raster 07.07.2008 09:06:56 #11339
A ted o vikendu jsem narazil na jednu opravdu podstatnou vec. Joystick. V "nastaveni" je pouze volba "Podpora pro joystick", ale neda se vybrat ktery. Takze kdyz jsem do OS doinstaloval druhy (novy) joystick, nesel pouzit. Pomuze jedine odinstalace vsech jinych a nechat tam jen ten jeden, coz je nemile. Slo by prosim nejak volit z vice joysticku?
Editoval naposledy: 07.07.2008 09:07:40 (celkem 1x)

VIP (zbývá 1099 dní)
VIP (zbývá 1099 dní)
Admin Rotačák 07.07.2008 11:41:28 #11340
Pro: [ RASTER #11336 ] :
1) souhlasim, že by to bylo dobrý, pokud to půjde, tak to někdy zkusím udělat.
2) databáze dat přímo pro konkrétního hráče už byla navrhována několikrát a asi to tak nakonec dopadne. Bude to mít jen jednu malou nevýhodu, že pokud změníš zkratku v GUI, budeš muset aktualizovat databázi aby se začala vztahovat data k tobě. Jinak tam budou pořád data pro předešlého hráče. Ale to je logický.
3) vlastní hodnocení bych nepřidával ale jen změnil stávající sloupec celkového hodnocení na moje hodnocení. Protože celkové hodnocení podle mě o ničem nevypovídá. Na webu je to dobrý, že se podívám koho jak baví hra, ale průměr toho moc neřekne, ani o kvalitě hry vzhledem k počtu hráčů.
Hry, který jsi ještě nehrál si můžeš zobrazit na webu v levym panelu pod dalšíma volbama "hry bez vašich rekordů".
Pro: [ RASTER #11339 ] :
Víc joysticků - s tím nemám zkušenosti, to je záležitost emulátoru a jak on s tím zachází, to nevím. Leda to někde vygooglit.
1) souhlasim, že by to bylo dobrý, pokud to půjde, tak to někdy zkusím udělat.
2) databáze dat přímo pro konkrétního hráče už byla navrhována několikrát a asi to tak nakonec dopadne. Bude to mít jen jednu malou nevýhodu, že pokud změníš zkratku v GUI, budeš muset aktualizovat databázi aby se začala vztahovat data k tobě. Jinak tam budou pořád data pro předešlého hráče. Ale to je logický.
3) vlastní hodnocení bych nepřidával ale jen změnil stávající sloupec celkového hodnocení na moje hodnocení. Protože celkové hodnocení podle mě o ničem nevypovídá. Na webu je to dobrý, že se podívám koho jak baví hra, ale průměr toho moc neřekne, ani o kvalitě hry vzhledem k počtu hráčů.
Hry, který jsi ještě nehrál si můžeš zobrazit na webu v levym panelu pod dalšíma volbama "hry bez vašich rekordů".
Pro: [ RASTER #11339 ] :
Víc joysticků - s tím nemám zkušenosti, to je záležitost emulátoru a jak on s tím zachází, to nevím. Leda to někde vygooglit.
_________________________________________________ _ _ _
Retro hry!

Raster 08.07.2008 08:21:24 #11344
Pro: [ ROTACAK #11340 ] :
2) Mno, a co takhle to rozdelit do dvou souboru, aby to fungovalo okamzite a i offline?
Hlavni data.txt by zustal jak je a navic by byl samostatny druhy soubor (treba data_ABC.txt) ve kterem by byla databaze konkretniho hrace ABC s jeho vlastnimi poznamkami a hodnocenim.
Melo by to vyhodu i pri zmene zkratky, ze by GUI nacetlo/ukladalo data vzdy z/do prislusneho souboru data_ZKRATKA.txt
3) Hm, to celkove hodnoceni je IMHO taky uzitecne. Osobne bych uvital oboje.
4) Aha, tak to nic, jestli si to resi jen samotny emu.
Diky.
2) Mno, a co takhle to rozdelit do dvou souboru, aby to fungovalo okamzite a i offline?
Hlavni data.txt by zustal jak je a navic by byl samostatny druhy soubor (treba data_ABC.txt) ve kterem by byla databaze konkretniho hrace ABC s jeho vlastnimi poznamkami a hodnocenim.
Melo by to vyhodu i pri zmene zkratky, ze by GUI nacetlo/ukladalo data vzdy z/do prislusneho souboru data_ZKRATKA.txt
3) Hm, to celkove hodnoceni je IMHO taky uzitecne. Osobne bych uvital oboje.
4) Aha, tak to nic, jestli si to resi jen samotny emu.
Diky.

VIP (zbývá 1099 dní)
VIP (zbývá 1099 dní)
Pro: [ RASTER #11344 ] :
2) no ale pokud by ty data_ABC.txt ještě neexistovaly, tak by se to stejně muselo stahovat, takže by to nebylo hned. A kdybys nebyl připojen k internetu tak by jsi tam buď neviděl vůbec nic, nebo zase data původního hráče.
Asi bych to řešil jednou databází a když prostě změníš přezdívku tak abys načetl svoje hodnocení - musíš aktualizovat. Výhoda je v tom, že kdo o tom neví, tomu to vadit nebude a kdo to ví, ten bude aktualizovat úmyslně.
3) No celkový by bylo pořád na webu tak jak je...
Jinak asi to nebude brzo, protože mám teď nějakou práci a nejspíš ani nedodělám novou verzi mame, kterou jsem rozpracoval a což bych chtěl udělat v první řadě.
2) no ale pokud by ty data_ABC.txt ještě neexistovaly, tak by se to stejně muselo stahovat, takže by to nebylo hned. A kdybys nebyl připojen k internetu tak by jsi tam buď neviděl vůbec nic, nebo zase data původního hráče.
Asi bych to řešil jednou databází a když prostě změníš přezdívku tak abys načetl svoje hodnocení - musíš aktualizovat. Výhoda je v tom, že kdo o tom neví, tomu to vadit nebude a kdo to ví, ten bude aktualizovat úmyslně.
3) No celkový by bylo pořád na webu tak jak je...
Jinak asi to nebude brzo, protože mám teď nějakou práci a nejspíš ani nedodělám novou verzi mame, kterou jsem rozpracoval a což bych chtěl udělat v první řadě.
Retro hry!

Raster 09.07.2008 07:34:44 #11351
Pro: [ ROTACAK #11346 ] :
2) Mno, ja myslel ten princip trosku jinak. Soubor data.txt by fungoval uplne stejne jako ted, tj. s nutnosti stahovat aktualni verzi z netu, protoze v nem jsou globalni statistiky vsech hracu.
Ale ten data_ZKRATKA.txt by byl prave jen lokalni zalezitost, kam by se ukladala jen vlastni hodnoceni a poznamky.
tj. pri volbe "Vytvorit rekord" by se jednak poznamka a hodnoceni vygenerovalo do rekord_souboru tak jako se to deje uz ted, ale krom toho by se tyto dva udaje ulozily na lokal do data_ZKRATKA.txt
A v GUI by pribyly dva sloupce: Vlastni procentualni hodnoceni a Poznamka, prave dle hodnot v data_ZKRATKA.txt
Jo a, pokud jsi to jeste z mych navrhu nepoznal, ja jsem jeden z tech co hraji Rotaxmame offline.
(Udelam "Aktualizaci" na online compu, ulozim si data.txt na flasku a na offline compu nakopiruju. A rekordy nosim opacnym smerem.
)
>Jinak asi to nebude brzo
Jasne, vsak nic z toho neni zasadni vec, jen vylepseni pro vetsi komfort. A je mi jasne, ze dokud sam predkladanym navrhum neprijdes na chut a nezacnou se tobe samotnemu libit, neni motivace neco takoveho delat.
(Znam to z vlastni zkusenosti u mych projektu.
)
Takze ja budu v klidu cekat, az se ti to zalibi.
Hlavne prosim ponech stale moznost pro offline styl hrani a downloadu dat do prenositelneho souboru a uploadu rekordu ze souboru. Diky.
2) Mno, ja myslel ten princip trosku jinak. Soubor data.txt by fungoval uplne stejne jako ted, tj. s nutnosti stahovat aktualni verzi z netu, protoze v nem jsou globalni statistiky vsech hracu.
Ale ten data_ZKRATKA.txt by byl prave jen lokalni zalezitost, kam by se ukladala jen vlastni hodnoceni a poznamky.
tj. pri volbe "Vytvorit rekord" by se jednak poznamka a hodnoceni vygenerovalo do rekord_souboru tak jako se to deje uz ted, ale krom toho by se tyto dva udaje ulozily na lokal do data_ZKRATKA.txt
A v GUI by pribyly dva sloupce: Vlastni procentualni hodnoceni a Poznamka, prave dle hodnot v data_ZKRATKA.txt
Jo a, pokud jsi to jeste z mych navrhu nepoznal, ja jsem jeden z tech co hraji Rotaxmame offline.
>Jinak asi to nebude brzo
Jasne, vsak nic z toho neni zasadni vec, jen vylepseni pro vetsi komfort. A je mi jasne, ze dokud sam predkladanym navrhum neprijdes na chut a nezacnou se tobe samotnemu libit, neni motivace neco takoveho delat.
(Znam to z vlastni zkusenosti u mych projektu.
Takze ja budu v klidu cekat, az se ti to zalibi.
Hlavne prosim ponech stale moznost pro offline styl hrani a downloadu dat do prenositelneho souboru a uploadu rekordu ze souboru. Diky.

VIP (zbývá 1099 dní)
VIP (zbývá 1099 dní)
Pro: [ RASTER #11351 ] : aha. Ale další dva sloupce v GUI? To ne, to by chtělo vymyslet jinak, už takhle je jich tam až moc. Napadá mě třeba když bys chvíli nad hrou nechal kurzor, že by se objevila nabídka s těmito informacemi, ale u toho nevím jak na to (zatim - ještě jsem to neřešil).
Offline styl hraní bude vždycky, zatím mě ani nenapadlo že bych to někdy nějak měl měnit
Offline styl hraní bude vždycky, zatím mě ani nenapadlo že bych to někdy nějak měl měnit
Retro hry!

Raster 16.07.2008 12:12:14 #11372
Pro: [ ROTACAK #11353 ] : Toz pokud nechces dva dalsi sloupce natvrdo, tak tam muzes dat moznost zapinani/vypinani sloupcu a taky aby si to pamatovalo zmeneny stav sirek sloupcu. Pak si tam kazdy vybere to co ho zajima a rozlozi si to na radek jak bude chtit.
Informace v bubline je IMHO nepohodlna. A nedalo by se pak podle toho tridit shora dolu, jako to (v budoucnu)pujde u jednotlivych sloupcu preci.
Informace v bubline je IMHO nepohodlna. A nedalo by se pak podle toho tridit shora dolu, jako to (v budoucnu)pujde u jednotlivych sloupcu preci.

VIP (zbývá 1099 dní)
VIP (zbývá 1099 dní)

Raster 29.08.2008 07:37:38 #11528
Ahoj Rotacaku. Tak jsem se az ted dostal k posledni verzi, do ktere jsi pridal m.j. moznost razeni podle sloupcu - diky moc, je to super. 
Dovol prosim jeste dotaz: Mam mene vykonny pocitac (PIII 500MHz) a zjistil jsem, ze pri spusteni her ve starsi verzi (pres F2) bezi hry v mnohem vic FPS nez pri normalnim spusteni enterem. Je mozne, ze by novejsi verze byla o tolik narocnejsi na vykon, nebo mam nekde neco spatne?
(s tim souvisi - pokud je to ciste tou verzi, slo by do konfigurace pridat volbu se kterou verzi se to defaultne (enterem) spousti? ze bych si tam vybral tu starsi abych furt nemusel hlidat ze to musim vsechno spoustet pres F2) ?
V kazdem pripade moc diky za tva vylepseni Rotaxmame.
Mej se fajn.
Dovol prosim jeste dotaz: Mam mene vykonny pocitac (PIII 500MHz) a zjistil jsem, ze pri spusteni her ve starsi verzi (pres F2) bezi hry v mnohem vic FPS nez pri normalnim spusteni enterem. Je mozne, ze by novejsi verze byla o tolik narocnejsi na vykon, nebo mam nekde neco spatne?
(s tim souvisi - pokud je to ciste tou verzi, slo by do konfigurace pridat volbu se kterou verzi se to defaultne (enterem) spousti? ze bych si tam vybral tu starsi abych furt nemusel hlidat ze to musim vsechno spoustet pres F2) ?
V kazdem pripade moc diky za tva vylepseni Rotaxmame.
Mej se fajn.

VIP (zbývá 1099 dní)
VIP (zbývá 1099 dní)

Bodů: 143969
Babek: 789
Babek: 789

Raster 01.09.2008 09:59:47 #11541
Pro: [ ROTACAK #11529 ] : Ok, v pohode, tak budu mackat F2. 
A jestli muzu jeste dotaz: Mam ted notebook s TV vystupem a nedari se mi Rotaxmame nahodit na fullscreen na tom "druhem displayi". Pod Mame32 je v optionech volba "Screen1" nebo "Screen2", tam jsem to prepnul a krasne se to spousti fullscreen na TV - btw - na CRT televizi vypadaji coin-op gamesy stejne nejlip.
Takze prosbadotaz, jde to nekde nejak uz ted nastavit aby i Rotaxmame spoustelo fullscreen na "screenu2", nebo bys prosim tuhle skvelou vec byl ochoten pridelat?
Pro: [ VYRIDA #11535 ] :
Problem obecne neni v koupi noveho hardware, ale v reinstalaci vsech aplikaci a uvedeni compa do navykleho stavu.
(Pouzivam ho hlavne na programovani/vyvoj, takze na to je vykon dostatecny - a aspon mam hned kontrolu, jestli tam nemam nejaky algoritmicky renonc, kvuli nemuz by moje programy byly zbytecne narocne
)
A jestli muzu jeste dotaz: Mam ted notebook s TV vystupem a nedari se mi Rotaxmame nahodit na fullscreen na tom "druhem displayi". Pod Mame32 je v optionech volba "Screen1" nebo "Screen2", tam jsem to prepnul a krasne se to spousti fullscreen na TV - btw - na CRT televizi vypadaji coin-op gamesy stejne nejlip.
Takze prosbadotaz, jde to nekde nejak uz ted nastavit aby i Rotaxmame spoustelo fullscreen na "screenu2", nebo bys prosim tuhle skvelou vec byl ochoten pridelat?
Pro: [ VYRIDA #11535 ] :
Problem obecne neni v koupi noveho hardware, ale v reinstalaci vsech aplikaci a uvedeni compa do navykleho stavu.
(Pouzivam ho hlavne na programovani/vyvoj, takze na to je vykon dostatecny - a aspon mam hned kontrolu, jestli tam nemam nejaky algoritmicky renonc, kvuli nemuz by moje programy byly zbytecne narocne
Editoval naposledy: 01.09.2008 10:01:50 (celkem 2x)

VIP (zbývá 1099 dní)
VIP (zbývá 1099 dní)
Pro: [ RASTER #11541 ] : nevim jestli to má i stará verze ale nový mame má spoustu příkazů na různý screeny. Stačí zjistit který a jak je použít a pak je napsat v GUI v nastavení do dalších parametrů, jako pro příkazovou řádku.
Retro hry!

VIP (zbývá 1099 dní)
VIP (zbývá 1099 dní)
Jinak pokud tam napíšeš špatnej příkaz tak se ti emulátor vůbec nespustí, a nebo pokud ho umí jen jeden tak bude fungovat jen jeden emulátor.
Retro hry!

VIP (zbývá 1099 dní)
VIP (zbývá 1099 dní)
Na tohle je tu už nová sekce, zamknuto.
Retro hry!