Diskuzní fórum

Babek: 3090
Pohlaví: Hotentot

Babek: 31914
Pohlaví: Mužské
VIP (zbývá 1099 dní)
1) to pod jakýma zkratkama hrajete si můžete při hře (po startu) ověřit klávesou F5
2) měnit zkratky při vytváření rekordu - ne. Není tam na to ani místo.
3) samooznačovací systém je zajímavá věc, musí se ještě promyslet jestli se nedá nějak zneužít a něco s tím vyvádět. Každopádně COY situaci to neřeší, protože stejně by odeslal rekord COY ZIX a teprve potom by zjistil, že to mělo bejt COY VAT a podruhý by už ten rekord odeslat nešel.
Jinak by tomu mohlo pomoct zobrazení zkratek před spuštěním hry, podobně jako se zobrazují pravidla.
_________________________________________________ _ _ _
Retro hry!

VIP (zbývá 1099 dní)
Retro hry!

2) ale jo, misto by by se naslo
3) moji situaci to resi: jak ja, tak Adder bychom napsali, ze jsme to skutecne nahrali a o body neprijdeme. O body prijde jen ZIX, protoze jsem nesikovnosti smazal stary rekord... ale, jak jsme se s VATem shodli, to je povolena ztrata
Jak jsem psal uz drive... nejlepsi by byla moznost pri vyplnovani skore upravit prezdivky, aby se nemohl prepsat cizi dvojrekord s tim, ze by takovy rekord byl automaticky oznacen.
Pokud nekdo omylem neco prepise... to je holt riziko zvoleneho spoluhrace a kazdy se nahodnemu smazani muze branit. Pokud me maji ted ZIX a VAT nastavenyho jako spoluhrace, tak muzu omylem, ci umyslne, nejaky rekord s jednim z nich jako spoluhrac vynulovat. Nicmene nemuzu prepsat rekord COY-MIR, protoze 1) zadny takovy neexistuje, 2) i kdyby existoval, tak me nemas jako spoluhrace a tak ho nemuzu odeslat. Jedina stoprocentni ochrana proti prepsani (vymazat uz nelze, neb je povoleno vice rekordu od jednoho z hracu) je tedy nastavit si spoluhrace jako NULL - coz dneska asi zatim nejde
Editoval naposledy: 19.05.2008 13:47:45 (celkem 1x)

Babek: 873
Proč vy současný:

nemohl vypadat takto:

Byly by tam předepsané přezdívky a lidi by si je mohli zkontrolovat a případně změnit, kdyby to nesedělo.
A vůbec, už jsi někdy hrál ve třech a více lidech u jednoho kompu? Nikdy se ti nestalo, že bys ani na chvíli nezaváhal, jestli je správně vyplněná přezdívka? Nikdy se ti nestalo, že by ses prostě spletl?
Tohle se tak jak tak dřív či později stane každému a je škoda, když je kvůli tomu zkažený rekord.
Neřeknu, když hraješ ty se Standalfem, to se vídáte skoro každej tejden, ale úplně něco jiného je, když se sejdou lidi z různých měst a snaží se v krátkém čase nahrát co nejvíce rekordů.
To pak není čas hlídat přezdívky a prostě se hraje, aby se co nejvíc zahrálo.

VIP (zbývá 1099 dní)
A v tomhle případě by o rekord přišel ZIX i VAT, protože jsi odeslal nepřejmenovanej...
Pro: [ ADDER #10670 ] : tak takhle by tam místo bylo.
Pokud jsem někdy zaváhal jestli mám správnou přezdívku, tak jsem zmáčknul F5. A taky jsem nahrál několikrát rekord s někým jiným.
Pořád ale vidím jako lepší zobrazit uvedené přezdívky před hrou, než je měnit po ní a potom řešit označenej rekord a přehrávat inputy... Myslím, že není problém před střídáním se u počítače zapnout v nastavení "upozorňovat na přezdívky" a pak když hraju sám to zase vypnout aby to neotravovalo.
Retro hry!

Ono zobrazení přezdívek pomůže snížit počet případů, kdy hráči odehrají rekord nevědomky pod špatným jménem; možnost zeditovat přezdívku po odehrání umožňuje hráči opravit svou chybu. Nejlépe bych zavedl obojí :o

Nevím, jaký smysl má kontrola před spuštěním hry, když to tam máš stejně nahoře napsané. A další okno akorát otravuje. Kontrola má smysl po hře. Stejnak je člověk pozornější, protože se snaží správně opsat skóre, tak jenom očima přejede přezdívky a zkontroluje i ty. Před hrou se hlídá akorát to, jestli se spouští správná hra.
Nehledě na to, že Skóre: a Skóre 2 je stejně nicneříkající, protože neřeší, kdo je první a kdo druhý. Člověk se nad tím musí zamyslet, jestli hrál jako P1 nebo jako P2. Určitě by bylo lepší, kdyby tam byly přezdívky.

VIP (zbývá 1099 dní)
Aby byly přezdívky místo skóre a skóre2 to už tady někdo navrhoval, to bude v další verzi.
Retro hry!

Pro: [ COYOT #10068 ] a Pro: [ COYOT #10069 ]
EDIT: odkazy se mi nějak zkopírovat nepovedlo. Jde o téma Fórum -> Rotaxmame -> Návrhy na zlepšení GUI, a jedná se o druhý, třetí... a další příspěvky
Editoval naposledy: 19.05.2008 14:50:11 (celkem 1x)

EDIT: aha, tak po odeslani to nejak zahadne escapuje znaky... nezbyva, nez si sam vyzkouset...
EDIT2:
EDIT3: tak jsem na to prisel... zalezi, jestli je prispevek editovan sudy nebo lichy pocet...
EDIT4: a ted to je konecne dobre
Editoval naposledy: 19.05.2008 14:59:54 (celkem 9x)

Když hrajou tři lidi podle toho, kdo zrovna nemůže, protože si šel pro pivko, na záchod nebo kouří, tak nemá cenu nastavovat přezdívky předem. Prostě na to není čas. A hlavně, nevím, na co jsi zvyklej ve hraní ve dvojicích ty, ale my se střídali. Byla by kravina, aby třeba Zicher čekal půl hodiny na to, až si s Coyotem odehraju čtyři střílečky. Prostě jsme se střídali, aby se nikdo nenudil. A takhle se to bude dělat na všech srazech, aby si každý užil. A v téhle situaci prostě není čas na to předem vyplňovat přezdívky, protože se dohadujeme, kdo bude s kým hrát.
Navíc zapomínáš ještě na jednu drobnost. Je velký rozdíl v tom, jestli hraje dvojice v pořadí VAT-COY nebo COY-VAT. Jakmile se špatně vyplní předem pořadí přezdívek, i kdyby byly stokrát správné, rekord je tak jako tak neplatný (to jenom pro pořádek a ťip ťop správné zapisování rekordů, které bude všem vyhovovat).
A to s tou úpravou přezdívek během vytváření rekordu navrhoval Coyot hned po Compy, protože tam narazil na stejný problém. Takže tato situace nastala už podruhé...

EDIT: jako dohru bych mohl druhy den na svem notebooku najit dohrany gunforce odeslany jako STA+COY a pri trose stesti (STA by si nastavil COYota jako spoluhrace kvuli nejakymu jednomu rekordu v letadlech) by ho mohl i odeslat... XD
Editoval naposledy: 19.05.2008 15:10:16 (celkem 1x)

VIP (zbývá 1099 dní)
Pro: [ ADDER #10684 ] : Sice to nechápu, protože podle mě se nejdřív rozhodne kdo s kým, potom která hra a pak se teprve začne hrát, ale budiž. Podle mě je zase nesmysl mít označený všechny rekordy jenom proto, že ses podepsal až při vytváření rekordu. A ta startovní zkratka je už zakódována při spuštění hry.
Pro: [ COYOT #10685 ] : To je špatnej příklad, protože Gunforce - Battle Fire Engulfed Terror Island dohrajem kdy se nám zachce
Kdyby šlo jen o to, umožnit změny přezdívek při vytváření rekordu bez auto označení, tak je to sranda, ale tak jednoduchý to není. A pokud to má sloužit jako ochrana před lenivostí s autooznačením, tak potom bude polovina rekordů automaticky označenejch a byl bych zvědavej, kdo to bude kontrolovat - i když tam by se to dalo určit podle vyfoceného obrázku a pokud by na něm nebyly obě přezdívky přímo vidět, tak by nebyl přijat - to je taky možnost.
Retro hry!

Pro: [ ROTACAK #10687 ] : Však to je úplně stejný jako přezdívka na skóre... občas chybí... tak to občas někdo zkontroluje. Kdo pošle deset rekordů za sebou bez podpisu/skore... dostane varovani, nebo vezeni. Stejne dvojhry. Kdo z deseti her posle jednu spatne podepsanou, tak se automaticky oznaci... pokud z deseti dvojher je deset spatne podepsanych... tak bych to jako admin rovnou shodil ze stolu. Samozrejme aby se takovy automaticky oznaceny rekord uznal, tak musi sedet obrazek/input... pokud ne, neni co resit. Jak rikam, chci pridat moznost opravy pro sem tam chybujici hrace, ne zaminku nevyplnovat hrace a byt lenivy.

Mně už bylo divný, proč bojuješ proti čistě kosmetické záležitosti. Jsem si myslel, že z blbosti, ale až teď vidím, že je důvod.
A proč kóduješ rekord podle přezdívky? To je zbytečný, ne? To by stačilo přidat nějak do kontrolního bloku nakonec. Pod rukama ti přece nikdo rekord nevyfoukne a když už je vytvořenej, tak stejně upravit nejde.
A k tomu Giga Wingu... ty se se Standalfem můžeš vidět kdy chceš, ale my dva s Coyotem se jenom tak nepotkáme. Takže to není srovnatelné s tím, co se stalo mně a Coyotovi. To je jako kdyby ses hádal o to, jak špatně se komu vstává dopráce s někým, kdo dojíždí do vedlejšího města a ty jsi měl přitom fabriku přes ulici.

Verim ale, ze stejne jako povoleni odesilat rekordy do dvojher s vice spoluhraci projde i (v nejake podobe) tato uprava. Vsak to neni nic extra pro Coyota ci Addera, podle vseho mel s prezdivkou problem kazdy, kdo se s nekym u kompu stridal...

VIP (zbývá 1099 dní)
No já říkám, že když se ta úprava udělá, tak každý tak upravený rekord se autooznačí - takže adderovo neměnění přezdívek před startem hry to nevyřeší.
Pro: [ ADDER #10691 ] : Ty sis sám určil, že je to úprava na 5 minut, i když vůbec nevíš co se tam děje, tak to teď neházej na mě. Navíc neříkám, že to nejde, jen že to není sranda.
U Giga Wing jsme ten rekord hned smazali, poté co jsme si všimnuli, že byl nahraný špatně, což bylo hned po vytvoření rekordu (náhodou). COY si toho všimnul až po odeslání, takže v tom je rozdíl.
Nejdřív bych to viděl na vyskakovací upozornění nastavených zkratek a pak by se vidělo co dál.
Retro hry!

VIP (zbývá 1099 dní)
Stejně tak profily k přezdívkám by byly asi možná dobrá věc, ale jak to udělat tak aby z toho nevzniknul chaos, to je otázka.
Jinak pokud to chcete dál řešit tak doporučuju založit samostatný téma.
Retro hry!

U toho gigawingu jsem odesílal rekordy za sebou... To, že přezdívky nesedí, jsme věděli po zápisu skóre, měli jsme rekord rovnou smazat
BTW rekordy s Adderem jsem posílal naslepo, hádal jsem, že mě má stále jako spoluhráče ještě z kompů. Bylo by dobré mít možnost zjistit, čí jsem spoluhráč. Zatím je jediný způsob pokus - omyl. Ono celý ten systém by si zasloužil zamyšlení. Už jsem tu nadhazoval povolit odeslat kohokoliv cokoliv s tím, že by to dotyční schválily. Jiná myšlenak je ta, že když už můžeme odesílat rekordy s více spoluhráči, tak by bylo dobré mít možnost si nastavit více spoluhráčů...