Diskuzní fórum
Bodů: 2159
Babek: 9890
Pohlaví: Hotentot
Rotaxmame 29.02.2008 06:53:04 #10141
Označený rekord: 45. K23 Kung-Fu Master 26600
Důvod: Ou, pardon, ja neposoupl fotky na posledni .... opravim co nejdrive
Označil: K23
Důvod: Ou, pardon, ja neposoupl fotky na posledni .... opravim co nejdrive
Označil: K23

Bodů: 316904
Babek: 85
Pohlaví: Mužské
Babek: 85
Ko23l 29.02.2008 07:10:34 #10142
tak uz jsem to prehral

Bodů: 394431
Babek: 12284
VIP (zbývá 246 dní)
VIP (zbývá 246 dní)
Pavel 03.03.2008 15:50:05 #10170
Kluci, proč se hraje Tetris od levelu 7 a s bonusem 40.000?

Bodů: 443362
Babek: 3090
Coyot 03.03.2008 16:43:05 #10171
Pro: [ PAVEL #10170 ] : Protože to není (zatím) zakázané
Ne, vážně. Pokud si dobře pamatuju, tak v tetrisu, pokud jedeš od začátku, tak nahreješ do sedméno kola plus minus stejně. Pouze pokud bys hrál na "nudle" (=postavíš čtyři řádky, kde chybí jenom jeden čtyřkovej sloupeček a ten pa zaplníš jednou "nudlí"), tak možná budeš mít více. Věz, že pokud by sis mohl do sedmičky vydělat výrazně více, tak by většina od nuly začínala. Zatím je to takhle volně a nikdo s tím problém nemá. Osobně si myslím, že ač to zrovna v tomto tetrisu neplatí, tak by nějaká morálka "vždy začínat od nuly" být měla, ale zase smazat všechny stávající rekordy kvůli "morálce" když to fakticky ničemu nevadí...
Editoval naposledy: 03.03.2008 16:44:49 (celkem 1x)

Bodů: 558515
Babek: 873
Babek: 873
Adder 03.03.2008 20:25:48 #10178
No buď by se mělo hrát bez bonusu, nebo by tam mělo být napsaný, od jakého levelu se může hrát. Takhle je to vážně matoucí...

VIP (zbývá 246 dní)
VIP (zbývá 246 dní)
Pavel 04.03.2008 09:31:10 #10183
To je v pohodě, já jsem chtěl jen nadhodit obecné téma a ještě to trošku rozvedu. Samozřejmě nikdo pravidla neporušil, to je jasné. Já znám asi 50 her, ve kterých se tady soutěží, a u dvou z nich se začíná hra z různých míst. A tak jsem se chtěl zeptat vás, kteří jste toho nahráli stovky, kolik tam toho je a jestli se dojde k obecné shodě to někdy narovnat. Tyhle případy jsou také výborné výkony, je škoda je smazat a tak by mi přišlo dobré dát kromě soutěžní kategorie a UFS, ještě třetí, nesoutěžní, a sem bych to všechno, co bylo z nějakých důvodů označeno, nasypal. Byl by to další pohled na to, kolik se dá nahrát a sem patří i kempení, což je taky zajímavý výkon.
Tetris jsem si zahrál minulý týden asi 15x, získal jsem cca 20.000 bodů a musím uznat, že už se dál nechytám, je to makačka. Ale zase na druhou stranu borec FPM to nahrál od začátku. Když to trochu přeženu, tak buďto pošlu do týhle hry rekord ve výši 20 tisíc nebo si navolím těžší obtížnost, nehnu ani prstem, budu mít 40.000 a přeskočím 14 lidí, z nichž 9 to umí evidentně líp a když se bude někdy uvádět level, tak si tam dám level 7.
Tedy zahraj si to taky od levelu 7, jako většina. Stávající řešení, které mi přijde nesystematické a vybočuje z pravidel pro zbylých 99% her. Myslel jsem, že když by se uváděl ten level, tak je potřeba provést určitá opatření, například dořešit tohle, tak jsem to tady nadhodil a zajímá mě, jaká bude odezva. Mně nejde o rekordy, ale o systém a uvedení levelu považuji za důležitější údaj než je počet bodů. Ale máš pravdu, že zrovna u Tetrisu, jak tvrdíš, bude všude level 6, tak je to informace na draka
, ale je objektivní pro porovnání výsledků.
Tetris jsem si zahrál minulý týden asi 15x, získal jsem cca 20.000 bodů a musím uznat, že už se dál nechytám, je to makačka. Ale zase na druhou stranu borec FPM to nahrál od začátku. Když to trochu přeženu, tak buďto pošlu do týhle hry rekord ve výši 20 tisíc nebo si navolím těžší obtížnost, nehnu ani prstem, budu mít 40.000 a přeskočím 14 lidí, z nichž 9 to umí evidentně líp a když se bude někdy uvádět level, tak si tam dám level 7.
Tedy zahraj si to taky od levelu 7, jako většina. Stávající řešení, které mi přijde nesystematické a vybočuje z pravidel pro zbylých 99% her. Myslel jsem, že když by se uváděl ten level, tak je potřeba provést určitá opatření, například dořešit tohle, tak jsem to tady nadhodil a zajímá mě, jaká bude odezva. Mně nejde o rekordy, ale o systém a uvedení levelu považuji za důležitější údaj než je počet bodů. Ale máš pravdu, že zrovna u Tetrisu, jak tvrdíš, bude všude level 6, tak je to informace na draka
Editoval naposledy: 04.03.2008 09:33:41 (celkem 1x)

Coyot 04.03.2008 09:47:39 #10186
Pro: [ PAVEL #10183 ] :
A tak jsem se chtěl zeptat vás, kteří jste toho nahráli stovky, kolik tam toho je a jestli se dojde k obecné shodě to někdy narovnat.
Tohle je fakt problém. Těch her je docela hodně, v některých se to podchytili od začátku a je stanoveno, co a jak se má hrát. To je samozřejmě dobře. U některých se to na začátku nepodchytilo a to je škoda
Z těchto her to někde vadí a někdy ne. Jak jsem psal - v popisovaném tetrisu, alespoň co jsem já sám kdy zkoušel, je 7 level s 40ts jakási zkratka, není těžké to nahrát a zkušenému hráči ta zkratka spíše ublíží, protože lze nahrát více. Nicméně je to pohodlnější. Ale máš pravdu, že je divné, že někdo nemusí hnout ani prstem a má 40ts a tím přeskočíš těch 14 lidí co o tom nevěděli. Souhlasím, že na soutěžním webu by měli mít všichni stejné podmínky a tak, i když to je nepříjemné, se kloním ke sjednocní i za cenu, že se budou mazat rekordy.... i moje
Akorát si nedovedu představit všechny rekordy přehrát, zvláště, pokud jsou některé nepřehratelné. Ale snad alespoň ten začátek by měl jít všude, aby se poznalo, kdo jak začal. Pokud by se takováhle čistka udělala, pak by bylo dobré do pravidel přidat klauzuli, že se ve všech hrách hraje stejný mód a pokud někdo objeví hru, kde to není upřesněno, tak je možné přidat upřesňující pravidlo a nevyhovující rekordy smazat. V současnosti se totiž rekordy mažou jaksi... jak bych to řekl... mimo rámec pravidel 
Další věcí k zamyšlení je, co je a není výhoda. Jsou hry, třeba three wonders, kde máš tři různé hry kterou jsoúplně jinak bodované... to by mělo být taky odděleno. A pak máš ještě hry, kde máš třeba různé postavy nebo třeba různá letadla a některé vydělává více, jiné méně. Chci tim říct, že ta hranice "stejné", "spravedlivé" je velmi mlhavá. Těžko si lze představit, že v rámci "spravedlnosti" buou všichni ve Strikers hrát za Shinden a v Raidenovi sbírat jen modrý laser... dovedu si ale představit, že tam, kde je možné vybrat startovací level půjdou všichni vždy od nuly.
Abych to shrnul do pár bodů:
- začínat od "začátku" povinně pro všechny - ano
- nutný zásah do pravidel, aby se předešlo současné situaci, kdy se až časem objeví nesrovnalost
- hry s více módy rozdělit jako tři různé hry a u každé vymezit mód (3 wonders)
- vymezení "starovací výhoda" (=vyšší level za bodovou úplatu) a "startovací možnost" (letadlo, postava,...)
A tak jsem se chtěl zeptat vás, kteří jste toho nahráli stovky, kolik tam toho je a jestli se dojde k obecné shodě to někdy narovnat.
Tohle je fakt problém. Těch her je docela hodně, v některých se to podchytili od začátku a je stanoveno, co a jak se má hrát. To je samozřejmě dobře. U některých se to na začátku nepodchytilo a to je škoda
Další věcí k zamyšlení je, co je a není výhoda. Jsou hry, třeba three wonders, kde máš tři různé hry kterou jsoúplně jinak bodované... to by mělo být taky odděleno. A pak máš ještě hry, kde máš třeba různé postavy nebo třeba různá letadla a některé vydělává více, jiné méně. Chci tim říct, že ta hranice "stejné", "spravedlivé" je velmi mlhavá. Těžko si lze představit, že v rámci "spravedlnosti" buou všichni ve Strikers hrát za Shinden a v Raidenovi sbírat jen modrý laser... dovedu si ale představit, že tam, kde je možné vybrat startovací level půjdou všichni vždy od nuly.
Abych to shrnul do pár bodů:
- začínat od "začátku" povinně pro všechny - ano
- nutný zásah do pravidel, aby se předešlo současné situaci, kdy se až časem objeví nesrovnalost
- hry s více módy rozdělit jako tři různé hry a u každé vymezit mód (3 wonders)
- vymezení "starovací výhoda" (=vyšší level za bodovou úplatu) a "startovací možnost" (letadlo, postava,...)

Coyot 04.03.2008 09:59:11 #10188
dobré dát kromě soutěžní kategorie a UFS, ještě třetí, nesoutěžní, a sem bych to všechno, co bylo z nějakých důvodů označeno
No, další nesoutěžní kategorii si nedovedu moc dobře představit. Spíše bych změnil UFS (UnFair Score) na URS (UnRated Score), tedy přechod od rekordů porušující pravidla (frajeřinky, triky, chyby ve hře...) k rekordům, které prostě nejsou obodované. Sem by mohly automaticky padat označené rekordy dokud se nevysvětlí, že rekord není závadný - to by i mohlo motivovat hráče se k označeným rekordům yvjadřovat více, než teď
zrovna u Tetrisu, jak tvrdíš, bude všude level 6, tak je to informace na draka
Jj, u tetrisů podle mě bohatě stačí skore s tím, že profík hraje na nudle a vydělává o sto šest. Někde jinde zase ale level pomoct může. Nicméně máš dobrou myšlenku s tím, že pokud se zavede cokoliv s levelama, tak by bylo dobré, aby se všude začínalo od stejného, nejlépe od prvního. To tu zatím řečeno vůbec nebylo.
dobré dát kromě soutěžní kategorie a UFS, ještě třetí, nesoutěžní, a sem bych to všechno, co bylo z nějakých důvodů označeno
No, další nesoutěžní kategorii si nedovedu moc dobře představit. Spíše bych změnil UFS (UnFair Score) na URS (UnRated Score), tedy přechod od rekordů porušující pravidla (frajeřinky, triky, chyby ve hře...) k rekordům, které prostě nejsou obodované. Sem by mohly automaticky padat označené rekordy dokud se nevysvětlí, že rekord není závadný - to by i mohlo motivovat hráče se k označeným rekordům yvjadřovat více, než teď
zrovna u Tetrisu, jak tvrdíš, bude všude level 6, tak je to informace na draka
Jj, u tetrisů podle mě bohatě stačí skore s tím, že profík hraje na nudle a vydělává o sto šest. Někde jinde zase ale level pomoct může. Nicméně máš dobrou myšlenku s tím, že pokud se zavede cokoliv s levelama, tak by bylo dobré, aby se všude začínalo od stejného, nejlépe od prvního. To tu zatím řečeno vůbec nebylo.
Bodů: 192981
Babek: 514
Babek: 514
Jimbeam 04.03.2008 10:01:03 #10189
URS (UnRated Score) jo, jo to je dobrý nápad :thumbup

VIP (zbývá 246 dní)
VIP (zbývá 246 dní)
Pavel 04.03.2008 10:34:34 #10190
Tím, že já toho tolik neznám a už toho moc nenahraju, tak vím, že můj názor není ideální, proto jsem to nadhodil do diskuze a zeptal se na to. Jestliže tento problém není tak černobílý, jak jsem si myslel, tak se to pak těžko řeší. Jestliže byste to vyřešit chtěli, je třeba o tom nejdřív diskutovat. Je pravda, že by zkušení hráči museli ustoupit ze svých pozic a nerad bych to tady kvůli tomu rozhádal. Mazání rekordů je krutý, některý výkony jsou opravdu nepřekonatelný, proto bych je nemazal, ale přesouval jinam, do nebodované kategorie, aby byly pořád vidět. Jenže s tím je dost práce, hlavně pro Mirka.
Díky za odpovědi. Uvidíme, jestli se to nějak rozvine a někam to dospěje nebo ne. Označené rekordy přesouvat do UFS je určitě nejjednodušší řešení.
Díky za odpovědi. Uvidíme, jestli se to nějak rozvine a někam to dospěje nebo ne. Označené rekordy přesouvat do UFS je určitě nejjednodušší řešení.
Editoval naposledy: 04.03.2008 10:39:26 (celkem 1x)

Coyot 04.03.2008 10:40:29 #10191
Pro: [ PAVEL #10190 ] : Obávám se, že se to nijak nerozvine. Pokud by se to mělo udělat pořádně, tak by se museli projít všechny hry... a to asi nikdo neudělá. Anebo změnit pravidla v tom duchu, že tam, kde je možné vybrat starovací výhodu, tak se VŽDY začíná od nuly, tedy bez výhody, a pokud někdo najde hru (jako že jich je docela dost), kde je toto porušeno, tak se rekord (zatím) označí. Bohužel to ale asi povede ke zmatku, protože by se u daných her museli projet všechny hry... a protože není zatím žádní podpora pro označování a nepoznáš, co už jsi kontroloval a co ne, tak to nikdo neudělá
Popř se označí jen prvních pár míst a ve výsledku to bude horší ještě než předtím
Editoval naposledy: 04.03.2008 10:41:58 (celkem 1x)

Bodů: 519743
Babek: 31914
VIP (zbývá 1099 dní)
VIP (zbývá 1099 dní)
Všichni mají stejný podmínky. Že někdo začne od začátku a nahraje míň - tak má začít od prostředka. Pravidlo začínat od začátku tam není, už nevim proč, ale myslím že to mělo nějaký důvod. Že by že když dostanu bonus, tak je to těžší a nahraju míň? Už fakt nevim. Nebo by taky mohlo bejt pravidlo, že se Tetris bude hrát s tímto bonusem. Není v tom velký rozdíl jako v minulym pacmanovi.
Hrát by se mělo ale asi u všech her od nuly, od bonusu nula a od levelu nula. Někde to může být zapomenutý, někde to může být jedno ale teď nemám čas zjistit jak to je s tim tetrisem.
Vkládat zamítnutý rekordy do UFS - ne, bylo to tak dřív a je to k ničemu mít takový odpadní koš. Kdo chce, může se podívat do historie, tam ty inputy jsou (zatím). Pokud jde o výborný výkon, který by se změnou pravidel smazal, je možné ho přesunout do UFS, ale víc než jeden nejlepší nemá cenu.
Hry co mají jiný módy (three wonders) jsou prostě volitelné.
Hrát by se mělo ale asi u všech her od nuly, od bonusu nula a od levelu nula. Někde to může být zapomenutý, někde to může být jedno ale teď nemám čas zjistit jak to je s tim tetrisem.
Vkládat zamítnutý rekordy do UFS - ne, bylo to tak dřív a je to k ničemu mít takový odpadní koš. Kdo chce, může se podívat do historie, tam ty inputy jsou (zatím). Pokud jde o výborný výkon, který by se změnou pravidel smazal, je možné ho přesunout do UFS, ale víc než jeden nejlepší nemá cenu.
Hry co mají jiný módy (three wonders) jsou prostě volitelné.
_________________________________________________ _ _ _
Retro hry!

Coyot 04.03.2008 11:05:47 #10193
Pro: [ ROTACAK #10192 ] : Co tedy radíš PAVlovi, který, jestli jsem to dobře pochopil, nenahraje ani těch 40k bodů: má hrát od nuly, což ho baví, ale mít mizerné skóre, anebo začít od sedmičky, tj. mít zadarmo 40k, ale pak nenahrát nic, protože už to bude těžší, nebude ho to bavit, ale bude mít více bodů? Jedna věc je, že "může" a druhá věc je, proč by to měl dělat. U automatu rozumím, že je možná si vybrat startovací level abych přeskočil to, co mě nebaví a je snadné, u soutěžního webu by asi "stejné startovací podmínky" měli převážit "pohodlí".

VIP (zbývá 246 dní)
VIP (zbývá 246 dní)
Pavel 04.03.2008 11:47:44 #10194
Kluci, tím se netrapte. Teď se člověk musí věnovat hlavně práci, jelikož je pracovní doba. Posílám teď svůj rekord, který jsem nahrál včera a tím to je pro mě vyřízený.

VIP (zbývá 1099 dní)
VIP (zbývá 1099 dní)
Pro: [ COYOT #10193 ] : Já mu nic neradím, je na něm jak se rozhodne. Ty bys to chtěl hnát do extrémů a určovat i s jakou raketkou se má hrát, protože s jinou se nabere míň bodů ale s touhle to někoho nebaví a přesto s ní musí hrát... Prostě takhle to je, začít může od jakýho levelu chce. Pak se na to podívám a případně by se nastavilo pravidlo na hraní od začátku. Nebo by se dalo globálně do infa.
Retro hry!

Coyot 04.03.2008 15:25:15 #10202
Pro: [ ROTACAK #10201 ] : Právě že nikoho nenutím si vybírat raketku, tos to četl letmo (anebo jsem to blbě napsal). Naopak, s výběrem raketky jsem poukazoval na to, že "absolutně stejně" porovnatelné prostředí sice možná existuje (všichni od stejného levelu, všichni stejnou raketku, všichni jen úder pěstí...) ale je to blbost a ani to (snad) nikdo nechce.

VIP (zbývá 1099 dní)
VIP (zbývá 1099 dní)
No mluvil jsi o tom, co bych mu poradil a šlo o výběr levelu s bonusem. Když si místo levelu s bonusem dosadíš raketku se střelama, tak je to stejný 
Retro hry!
Rotaxmame 06.03.2008 16:12:36 #10221
Označený rekord: 3. T16 Popeye 82870
Důvod: Prosím o zrušení poznámky 100%
Jelikož hra má jen tři obrazy, které se stále opakují, jen jsou vždy částečně těžší, nejedná se o "dohranou" nebo "otočenou" hru.
Označil: VLD
Důvod: Prosím o zrušení poznámky 100%
Jelikož hra má jen tři obrazy, které se stále opakují, jen jsou vždy částečně těžší, nejedná se o "dohranou" nebo "otočenou" hru.
Označil: VLD
Rotaxmame 09.03.2008 01:05:41 #10257
Označený rekord: 34. AMS Xevious 4608
Důvod: špatně opsané skore,zapoměl jsem na jednu nulu
správně je 46080,prosím o opravu,díky
Označil: AMS
Důvod: špatně opsané skore,zapoměl jsem na jednu nulu
správně je 46080,prosím o opravu,díky
Označil: AMS
Označený rekord pro dva hráče: 1. COY STA Astyanax 72200
Důvod: Chybicka se vloudila, rekord je neplatny, protoze jsem ho nahral se Zichrem a ne se Standalfem
Prosim o smazani
Označil: COY
Důvod: Chybicka se vloudila, rekord je neplatny, protoze jsem ho nahral se Zichrem a ne se Standalfem
Označil: COY